Extra lang lenen in de zomervakantie

Gepubliceerd op: 30 mei 2023 12:35

Tijdens de vakantieperiode heb je alle tijd om je koffer leeg te lezen. Tussen 10 juli en 21 augustus wordt de uitleentermijn namelijk verlengd naar vier weken.

Vanaf maandag 10 juli tot maandag 21 augustus kun je boeken en tijdschriften voor een langere periode lenen. Gedurende deze periode zullen materialen automatisch voor een termijn van 4 weken worden uitgeleend, in plaats van de gebruikelijke 3 weken. Dit betekent dat je meer tijd hebt om te lezen en te genieten van je literaire ontdekkingen. 

Heb je behoefte aan een nog langere uitleentermijn? Dan is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor 'Lang lenen'. Met deze optie kun je boeken en tijdschriften voor een periode van 7 weken lenen (4 weken + 3 weken). Het gebruik van deze verlengde uitleentermijn kost wel een extra leenstrip voor betaalde abonnementen.

De speciale uitleentermijn geldt enkel gedurende de zomervakantie, van maandag 10 juli tot maandag 21 augustus. Na deze periode zullen de uitleentermijnen weer terugkeren naar de reguliere duur.

Heb je vragen? Neem dan contact op met je lokale bibliotheek. We wensen iedereen een inspirerende en leesrijke zomer toe!